De beste dagen en tijdstippen om te posten op Facebook en Instagram zijn voor iedereen anders. Dit is namelijk afhankelijk van jouw doelgroep en doel. Zo is het bijvoorbeeld niet zinvol om content voor jongeren in het weekend ’s ochtends te plaatsen. Toch hebben wij, doordat wij al onze content analyseren en registreren, enkele trends in deze tijdstippen weten te ontdekken.

 

 

Maar waarom is de keuze van het juiste tijdstip nu belangrijk? Het beste tijdstip levert jouw meer interacties en dus meer bereik op voor die content waar je zoveel energie in gestoken hebt. Voor Facebook houden we daarbij ook nog rekening met de “mood" van de doelgroep. Zo is serieuze content, content waarmee je inhoudelijk een boodschap wil overbrengen, veel geschikter om op dinsdag of woensdag te plaatsen. Terwijl luchtige content, bijvoorbeeld die nostalgie foto, veel geschikter is in aanloop van het weekend.

Al deze gegevens kunnen wij ook voor jouw organisatie of merk specifiek analyseren. Zo kan op de beste momenten content worden geplaatst voor de optimale interactie en het optimale bereik. Neem hiervoor hieronder vrijblijvend contact met ons op!

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­