Het jaar 2019 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2020 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2020 kunnen gaan verwachten.

 

Trends2020

 

1. Content: maak het persoonlijk

Gebruik van stockfoto’s of van die plaatsjes met een witte achtergrond. Nee, dat kan echt niet meer. Content op social media dient een inkijk te geven in jouw authentieke en menselijke verhaal. Laat jouw doelgroep meekijken door het sleutelgat en laat jouw mensen jouw marketing zijn. Dat deze ontwikkeling zich in 2020 nog verder doorzet zien we aan zogenaamde ‘Reels’ en het succes van TikTok onder jongeren.

2. Communities worden belangrijker

Jouw volgers, jouw klanten, jouw whatsappgroepen: het zijn allemaal communities. Als organisatie, merk of persoon ben jij ook onderdeel van diverse communities. Steeds belangrijker wordt het, ook met het oog op voorgaande trend, dat je proactief het gesprek aan gaat en jouw eigen tone-of-voice ontwikkeld. Het draait allemaal om interactie.

3. Data, data, data

We kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen. Meten is weten. Het meten van de content wordt steeds belangrijker. Steek, in 2020, daarom energie in data-analyses. Zo weet je op welk moment, welk soort en voor welke doelgroep je content moet inzetten om het optimale resultaat te halen.

4. Einde van de (betaalde) influencer

We willen steeds meer het ‘echte’ verhaal zien. Daarom zien we een terugloop van de geloofwaardigheid van (betaalde) influencers. Deze worden immers betaald om reclame te maken voor een product. Is dat dan het echte verhaal? Nee! Daarom verwachten wij ook in 2020 een verdere terugloop van influencers en een verdere opkomst van UGC. Lees hier  in onze blog meer over.

5. Vacaturebank Facebook

We laten op social media gelukkig steeds meer het authentieke en persoonlijke verhaal van organisaties en merken zien. Daarmee zijn we vaak onbewust bezig met het creëren van een aantrekkelijk werkgeverschap. Arbeidscommunicatie gaat immers niet alleen over het publiceren van vacatures, maar vooral ook over het verhaal van jouw organisatie. Door de mogelijk tot het plaatsen van vacatures die ook automatisch in een vacaturebank staan heeft Facebook een grote stap gezet en wordt het een geduchte concurrent voor LinkedIn op de vacature markt.

 

Ohja, en als laatste! Ga je in 2020 aan de slag met social media, dan komen wij graag een keer langs om te vertellen wat social media en deze trends voor jouw organisatie kunnen betekenen. Maak dus snel een vrijblijvende afspraak! ????

 

Hay de Bitter

Stuur mij een bericht voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Email
 

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­