Het belangrijkste element in citymarketing is, dat jouw inwoners en bezoekers de stad uitdragen. Dit doen ze in real life door op verjaardagsfeestjes te vertellen hoe leuk hun bezoek aan een stad of gemeente was, maar ook door online foto’s te plaatsen van hun bezoek. Deze foto’s kunnen gedeeld worden en zijn daarom een belangrijk middel in de communicatie van steden en gemeenten bij citymarketing.

Citymarketing of stadspromotie wordt gebruikt om het imago te veranderen of te versterken. Zo kan toerisme en migratie van zowel mensen als bedrijven worden bevorderd. Een zeer geschikt sociale medium voor deze promotie is Instagram. Dit sociale medium is alleen beschikbaar voor mobiel of tablet zodat men authentieke foto’s maakt met je camera en deze vervolgens plaatst. Instagram gaat dus om beleving. Beleving van een bezoek aan een stad of gemeente bijvoorbeeld.


Instagram is ook een sterk opkomend social medium en heeft reeds 2,9 miljoen gebruikers in Nederland. Een belangrijk medium dus voor city marketeers. Deze kunnen zo aan de hand van authentieke berichten laten zien wat er te beleven is en hoe mooi een stad of gemeente is. Dit dienen ze dan vooral te doen door berichten van deze bezoekers en inwoners te delen. Deze maken veelal schitterende foto’s. Zoek op Instagram maar eens naar #[naam van jouw stad]. Allemaal content die te gebruiken is door citymarketeers voor de promotie van hun stad of gemeente.

Voorbeelden van Citymarketing op Instagram zijn: Rotterdam, Nijmegen, 's Hertogenbosch en Kerkrade

Wil je meer info of een vrijblijvend gesprek over Instagram en Citymarketing voor jouw stad of gemeente? Neem dan hieronder contact met ons op!

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­