De tijd dat je tien keer per dag een reclame van een zorgverzekeraar op TV ziet breekt weer aan. Elk jaar spenderen de zorgverzekeraars vele miljoenen om nieuwe klanten te lokken. Uit een rapport, in handen van de Telegraaf, bleek het vorig jaar zelfs om 541 miljoen te gaan (bron: Telegraaf.nl)

 

Reden te meer om nieuwsgierig te worden. Te veronderstellen valt natuurlijk dat de grootste bedragen naar TV en radio commercials gaan, maar dat er toch ook wel een paar miljoen worden besteedt aan social media inzet.

Een rondje langs de verschillende zorgverzekeraars op Facebook bewijst echter het tegendeel. Van de 18 zorgverzekeraars die we hebben bekeken bereiken er maar twee, meer dan 10.00 mensen. Youcare.nl springt er uit met 18.126 likes, maar plaatst geen berichten.

 

 

Bij elkaar bereiken deze 18 zorgverzekeraars 77.078 mensen, terwijl er zo’n 5,5 miljoen mensen in Nederland dagelijks actief zijn op Facebook.

 

Er blijken dus nog grote kansen te liggen op social media voor deze zorgverzekeraars. Hopelijk zien we volgend jaar dat deze kansen wel worden benut. 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­