Sinds september van dit jaar is het mogelijk om te adverteren op het sociale medium Instagram. Heb je hier iets aan en wat kun je ermee?

Instagram is op dit moment de populairste foto-app. De app, die eigendom is van Facebook, heeft een bereik van inmiddels ruim 400 miljoen gebruikers per maand. In Nederland zijn zo’n 1,8 miljoen Instagram gebruikers actief, waarvan 722.000 dagelijks. Het zijn voornamelijk jongeren die hierop actief zijn. Te veronderstellen is echter dat ook dat een groot gedeelte van deze doelgroep ook actief is op andere sociale media zoals Facebook.

 

Het is nu dus mogelijk om ook te adverteren op Instagram. Deze advertenties zien eruit als gewone berichten, waarbij aangegeven wordt dat het om een advertentie gaat. Het mooie is dat, net als bij Facebook, het mogelijk is om zeer specifiek te targetten op een doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat alleen gebruikers met een bepaalde leeftijd, geslacht of op geografische basis, jouw advertentie zien. Aangezien deze advertenties worden ingezet via software van Facebook zijn ook resultaten zeer goed te meten.

Als jouw organisatie zich voornamelijk richt op jongeren, kan Instagram dus een interessant social medium zijn om mee aan de slag te gaan. Wil je meer weten over het inzetten van Instagram of een offerte voor het inzetten van advertenties, neem dan contact met ons op!

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­