Het fenomeen influencer is tegenwoordig een bekend begrip in de marketing wereld. Het zijn mensen met veel volgers op social media, die door hun groter bereik, interessant zijn om in opdracht reclame te laten maken voor een merk of organisatie. UGC daarentegen is spontane content die door elke willekeurige gebruiker op social media gemaakt kan worden.

Over influencers wordt veel gesproken. Echter zien wij steeds meer dat de geloofwaardigheid van influencers afneemt. We willen tegenwoordig immers een authentiek en geloofwaardig verhaal zien. De influencer wordt echter vaak betaald om iets in scene te zetten. Te commercieel en ongeloofwaardig.

Wij zien daarom liever User Generate Content, ook wel UGC genoemd. Bijvoorbeeld iemand die iets gekookt heeft met jouw product en hierover publiceert op Instagram of iemand die een bezoek brengt aan een natuurpark en hier mooie foto’s van publiceert. Twintig gebruikers met elk 1.000 volgers zorgen samen immers ook voor een groot bereik. Daarnaast is het is gratis, authentiek en betrouwbaar.

Deze UCG kun je ook gebruiken voor berichten op eigen kanalen. Onze tip: altijd even toestemming vragen aan de persoon die het bericht geplaatst heeft.

Het lijkt er dus op dat UGC het in de toekomst gaat winnen van influencer content en makkelijk door elk merk of organisatie in te zetten. Door UGC een belangrijk onderdeel van je contentstrategie te laten zijn, vertellen jouw fans gratis over jouw merk of organisatie.

 

Lees ook: Instagram en Citymarketing

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­