Social Dutch - The Social Media Agency - Blog

Blog

Het jaar 2019 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2020 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2020 kunnen gaan verwachten.

Hoe actief zijn Nederlandse Facebook gebruikers eigenlijk en zijn er verschillen met andere landen? Wij hebben deze cijfers van een aantal landen op een rijtje gezet en gekeken hoeveel Facebook pagina's per maand door een gebruiker worden geliked, hoeveel likes en reacties worden gegeven per maand en hoeveel berichten per maand een gebruiker gemiddeld deelt. Ook hebben we gekeken naar het aantal keren dat een gebruiker gemiddeld per maand op een Facebook advertentie klikt. 

Het fenomeen influencer is tegenwoordig een bekend begrip in de marketing wereld. Het zijn mensen met veel volgers op social media, die door hun groter bereik, interessant zijn om in opdracht reclame te laten maken voor een merk of organisatie. UGC daarentegen is spontane content die door elke willekeurige gebruiker op social media gemaakt kan worden.

De beste dagen en tijdstippen om te posten op Facebook en Instagram zijn voor iedereen anders. Dit is namelijk afhankelijk van jouw doelgroep en doel. Zo is het bijvoorbeeld niet zinvol om content voor jongeren in het weekend ’s ochtends te plaatsen. Toch hebben wij, doordat wij al onze content analyseren en registreren, enkele trends in deze tijdstippen weten te ontdekken.

Het jaar 2018 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2019 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2019 kunnen gaan verwachten.

Het jaar 2017 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken naar welke trends we in 2018 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2018 kunnen gaan verwachten.

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­