Social Dutch - The Social Media Agency - Blog

Blog

 

Een crisis hakt er altijd in en heeft invloed op ons dagelijks leven. Zo ook deze coronacrisis. Een interessant model om de impact van deze crisis op de behoeften van menen te duiden is de piramide van Maslow. Maslow rangschikte, in zijn in 1943 gepubliceerde theorie, de universele behoeften van de mens in een hiërarchie waarbij we steeds een stapje omhoog of een stapje omlaag gaan in de piramide.

Sinds het jaar 2000 is onze concentratiespanne met zo’n 4 seconden afgenomen. Nu kun je je natuurlijk afvragen of dat veel is, maar constaterende dat dit van 12 seconden naar 8 seconden is terug gelopen, zegt dat genoeg. Om dit nog meer te duiden: de doorsnee goudvis, die niet bekend staat om zijn overweldigende intelligentie, heeft ons voorbijgestreefd. Goudvissen hebben namelijk een concentratiespanne van negen seconden.
Met de concentratiespanne bedoelen we het aantal seconden dat je je onverdeeld op een taak kunt richten.

Je hebt momenteel talloze social media platformen die je als organisatie kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken. Voor iedere organisatie is het goed om na te denken over welk(e) platformen jij wilt en het beste kunt gebruiken, deze platformen moeten tenslotte aansluiten bij jouw doelgroep.

 Je kunt wel stellen dat ‘’digitaal’’ met elkaar verbonden zijn in deze tijd alleen maar belangrijker wordt. We houden immers veel meer contact met geliefden en collega’s door middel van social media, videobellen, etc. Digitale nabijheid in tijden van sociale afstand

We bevinden ons in een bijzondere situatie, waarin we veel vragen hebben. Zo ook: hoe ga ik nu om met social media. Hopelijk kunnen kunnen wij die vraag deels beantwoorden.

Zoals je waarschijnlijk weet is het inzetten van social media een goede manier om in contact te komen en blijven met je doelgroep. Een goede social media inzet bestaat uit verschillende soorten content. In deze blog beschrijven we een van deze soorten, namelijk User Generated Content.

Steeds meer bedrijven en organisaties zetten tegenwoordig Instagram in. Hierbij is vaak het doel om contact te blijven met de doelgroep en daar, door middel van interacties, betrokkenheid mee te creëren. Je kunt als bedrijf of organisatie goed zelf aan de slag met de inzet van Instagram, maar dan geven wij jou graag een aantal punten mee om rekening mee te houden.

Het jaar 2019 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2020 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2020 kunnen gaan verwachten.

Het fenomeen influencer is tegenwoordig een bekend begrip in de marketing wereld. Het zijn mensen met veel volgers op social media, die door hun groter bereik, interessant zijn om in opdracht reclame te laten maken voor een merk of organisatie. UGC daarentegen is spontane content die door elke willekeurige gebruiker op social media gemaakt kan worden.

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­