Doordat het telefoonverkeer overbelast was, waren de Social Media kanalen de enige vorm van communicatie naar buiten toe. Omstanders gebruikten FourSquare, Instagram, Twitter en Facebook om te laten weten dat alles oke was.

 

Maar niet alleen de omstanders waren afhankelijk geworden van de Social Media kanalen. Bill Braniff, Executive Director of the National Consortium for the Study of Terrorism and Response to Terrorism, erkent dat autoriteiten Social Media als primair communicatiekanaal gebruikte om omstanders en pers te informeren. "Authorities have recognized that one the first places people go in events like this is to social media, to see what the crowd is saying about what to do next." Niet alleen de manier van communiceren, maar ook de snelheid laat zien hoe belangrijk de rol van Social Media was. "I was first notified to the event by my daughter, who was on Twitter, and that was before it came out on CNN."

Heeft Social Media nu definitief de rol van traditionele media overgenomen? Hoewel de betrouwbaarheid nog altijd een issue zal blijven, geloof ik in de snelheid en de manier van verspreiding. Voor de diepgaande informatie zal de traditionele media altijd een rol blijven spelen, maar zullen social media dienen als een gateway naar de traditionele media.

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­