Beheerders van Facebook-pagina's kunnen deze week een lichte daling in het aantal Facebook likes op hun pagina verwachten. Facebook gaat het aantal likes namelijk op een andere manier berekenen.

Vanaf deze week zullen gedeactiveerde Facebook-accounts, en Facebook-accounts van mensen die zijn overleden niet meer bij het aantal likes van de Facebook-pagina in kwestie worden opgeteld. Verwacht wordt dat dit bij de meeste Facebook-pagina's tot een lichte daling in het aantal likes zal leiden.

 

In de blogpost die Facebook over het onderwerp schreef staat: "In de komende weken, kunnen pagina beheerders een kleine dip in het aantal pagina-likes verwachten als resultaat van onze update. Het is belangrijk om te onthouden, dat deze verwijderde likes mensen representeren die toch al inactief waren op Facebook."

Wanneer de gedeactiveerde pagina weer geactiveerd wordt, zal de like automatisch weer bij de pagina worden opgeteld. Facebook zegt dat de update positief is voor bedrijven. Velen gebruiken het aantal Facebook likes als indicator van hun populariteit, op deze manier zouden zij een beter inzicht hierin krijgen.

Bron: Dutchcowboys.nl

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­