Zoals je waarschijnlijk weet is het inzetten van social media een goede manier om in contact te komen en blijven met je doelgroep. Een goede social media inzet bestaat uit verschillende soorten content. In deze blog beschrijven we een van deze soorten, namelijk User Generated Content.

 

User generated content, kortweg UGC, kan een geweldige aanwinst zijn voor je organisatie of merk om online te kunnen groeien. Deze vorm van content is namelijk elk type content dat gecreëerd is door je volgers, product gebruikers of consumeerders.

Elke ‘’Instagram’’ post met jouw product of merk, gecreëerd door je klanten of potentiële klanten, is UGC en belangrijke gratis mond-tot-mondreclame voor jouw organisatie en krachtig om te delen op jouw eigen Facebookpagina of Instagramaccount.

55% van de consumenten vertrouwt User Generated Content boven elke andere vorm van marketing! 

Waarom is UGC zo waardevol voor jouw organisatie?

  • Een gratis verklaring van een positieve ervaring door een klant.

  • Vermenselijkt jouw merk of organisatie.

  • Genereert meer verkoop en komt sneller in aanmerking om gedeeld te worden.

  • Laat zien dat je luistert naar je volgers en motiveert hun en anderen om berichten te blijven delen van je bedrijf of product.

Ga dus snel op zoek naar berichten die jouw doelgroep over jouw bedrijf op social media heeft geplaatst, vraag even toestemming aan de maker van het bericht of jij deze ook mag gebruiken en plan ze in op jouw eigen social media kanalen. Tag de maker wel even in het bericht zodat diegene ook de credits krijgt die hij of zij verdient.

Dus als je deze punten zo opsomt, is het vrij duidelijk dat User Generated Content een mooie en waardevolle toevoeging is in de social media inzet voor jouw merk of organisatie!

Hulp nodig met het inzetten van social media of het vinden van UGC voor jouw organisatie? Neem hiervoor hieronder vrijblijvend contact met ons op!

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­