Je hebt momenteel talloze social media platformen die je als organisatie kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken. Voor iedere organisatie is het goed om na te denken over welk(e) platformen jij wilt en het beste kunt gebruiken, deze platformen moeten tenslotte aansluiten bij jouw doelgroep.

socialmediaplatformkeuze

 

We kunnen de kanalen onderverdelen in twee categorieën proactief en reactief. Proactieve platformen zijn platformen waar je in principe een behoefte creëert bij jouw (volgers) doelgroep, zoals bijvoorbeeld een schoenenwinkel die een nieuwe collectie op social media zet en hierdoor zijn doelgroep stimuleert om hierop te reageren online of door naar de winkel te gaan en deze schoenen te bewonderen. Bij reactief is dit het tegenovergestelde bij reactieve platformen weet de ‘’zoeker’’ meestal al wat hij wil gaan opzoeken of bekijken.

  

Proactieve platformen             Reactieve platformen
Facebook YouTube
Instagram Pinterest
LinkedIn Google

Snapchat

 

TikTok

 

 

Als je van plan bent om deze platformen te gaan gebruiken, kijk dan altijd naar je eigen doelgroep en de doelgroep van het platform als dit niet overeen komt is het de tijd en moeite niet waard en kan je die tijd en moeite beter in een ander platform steken.

Zo zijn voor de (meeste) lokale ondernemers Facebook, Instagram, LinkedIn interessantste platformen om hun tijd in te steken, hierop een betrokken community te creëren en deze te inspireren. Dan vindt verkoop op basis van een gunfactor plaats.

Bij de inzet van reactieve platformen draait het veelal om het product en wordt snel gekeken naar de prijs. Daarnaast hebben grote organisaties vaak enorme budgetten om in te zetten op deze platformen en is het dus heel moeilijk om zo zichtbaar te worden.

Je ziet dus dat de platformen ieder hun eigen kwaliteiten hebben en deze voor elke organisatie anders inzetbaar zullen zijn. In een van onze blogs laten we zien hoe je bijvoorbeeld instagram inzet voor jouw organisatie. Klik hier voor onze blog over het inzetten van Instagram.

Hulp nodig met het inzetten van social media of het vinden van de juiste platformen en het creëren van de perfecte content? Neem hiervoor hieronder vrijblijvend contact met ons op!

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­